Efterskoleår med Fashiondesign

Et efterskoleår med faget Fashiondesign vil lære dig de grundlæggende teknikker inden for faget, og igennem designprocesser får du mulighed for at udvikle og afprøve din egen kreativitet.

På Fashiondesign udvikler du kreativitet og selvstændighed på din helt egen måde.

Formålet med undervisningen er, at du erhverver et grundlæggende kendskab til forskellige syteknikker, som kan anvendes ved arbejde med tekstiler samt en viden om redskaber og materialer, som anvendes i faget. I Fashiondesign har vi særligt fokus på designprocessen fra start til slut. Vi arbejder med små kollektioner, der udspringer fra moodboards, som du selv udformer.

Vi ser på tidens trend og syr beklædning, der følger moden, men med dit personlige præg. Gennem arbejdet med former, farver og teknikker udvikler du dine skabende evner og selvstændige smag.

Fashiondesign medvirker også til udviklingen af en vurderende holdning, som kan have betydning for dig både som designer og forbruger. Igennem hele undervisningen tilstræbes der, at du opøves i selvstændigt at planlægge, gennemføre og vurdere fremstillingen af brugbare produkter. I undervisningen indgår der bl.a. farvelære, måltagning, mønsterpålægning, beregning og materialeforbrug samt syning af færdige beklædningsgenstande.

Eksempler på designede artikler kunne være T-shirts, sommertøj, bukser, jakker, gallakjoler m.m. afhængig af interesse og talent for faget. Det kræver ingen forkundskaber at have Fashiondesign, men vilje og interesse med vægt på kreativitet.

Faget rummer en del faste arbejdsopgaver, men du er hjertelig velkommen til også at anvende din frie tid på egne interesseopgaver. Undervisnings forløbet afsluttes med et modeshow.

Se fagets film

Efterskole har været et mega godt valg for mig.
Pouline – 10. klasse
Se mere her

MENU