Morgenen:

Eleverne går på morgentur til stenen i fredsskoven kl. 7.05-7.15.  Kl.  7.15- 7.50 er der morgenmad og kl. 8.00 starter undervisningen.

Sygdom:

Hvis en elev bliver syg skal man gå morgenturen og efterfølgende henvende sig på lærerværelset mellem 7.50 – 8.00. Syge elever vil blive tilset af Mie, og må ikke modtage besøg af andre elever. Når en elev er sengeliggende, gælder dette indtil næste morgen. Værelseskammeraten sørger for mad fra spisesalen. Bakken med service bringes tilbage til køkkenet i samme spisepause. Evt. akutte tider hos lægen aftales med Mie eller Mette inden klokken 9.00.

Besøg udefra:

Man må modtage besøg af sin nærmeste familie eller venner. Besøg aftales i god tid med den vagthavende lærer. Forældre er altid velkomne.

Intern besøgsordning:

Der er besøgsaften en dag om ugen efter efterårsferien. Besøgstiden varer fra 18.45 og indtil aftensamlingen.

Skolens miljø:

Det forventes, at alle viser ansvarlighed over for skolens inventar og omgivelser. Eleverne skal være med til at holde skolen ryddelig og pæn.  Papirkurvene skal benyttes, hynderne skal blive i stolene og fodtøj må ikke sættes op på bordene. Vi er alle interesseret i, at skolen tager sig pænt ud og er hyggelig at være i.

Færdsel uden for skolens område:

Ønsker man at forlade skolens område, skal dette aftales med en lærer/ medarbejder, og tidsrum + initialer føres i ”gå i byen”-mappen.

Musik på værelset:

Eleverne må have små bluetooth højtalere på værelserne -en Soundboks er ikke lille. Der SKAL tages hensyn til omgivelserne! I stilletimen må der kun lyttes til musik o.l. gennem høretelefoner. Al musik skal være slukket kl. 22.30.  Vi opfordrer til at iPods og mobiltelefoner opbevares aflåst.

Computere og mobiltelefoner:

De første fire uger skal mobilen ligge på værelset. Efter de fire uger laver vi en fælles drøftelse af vores mobilpolitik på efterskolen. Computere skal være slukket kl. 22.15. Mobiltelefonen skal sættes på lydløs og gerne flytilstand kl. 22.30.

Lys, varme og vand:

Husk at slukke lyset, når værelset forlades. Radiatorsystemet må max. stilles på 2. Spar på det varme vand, det er en af de dyreste ressourcer, vi har.

Vi er alle interesseret i vores fælles fremtid.

Vask af tøj:

Eleverne kan vaske deres tøj gratis i skolens vaskerum.

Værelserne:

Værelserne skal holdes i orden hele dagen. Der skal være ryddet op i garderobe såvel som på hylder og bord. Der skal altid benyttes både mellemmadras, sengetøj og eget lagen i sengen. Sengen skal reddes pænt hver dag. Ved ophængning af plakater o.l.: brug ikke tape på vægge, karme og lofter!
BANKE PÅ….. Respektér andres privatområder.

Værelsesbytte

Vi bytter værelse tre gange om året. Eleverne har ingen indflydelse, og kan ikke ønske værelseskammerat. Personalegruppen er naturligvis meget opmærksom på eventuelle udfordringer.

Vi bytter ikke værelser på andre tider, men bruger tid på at få det til at fungere, hvis der er problemer mellem værelseskammeraterne.

Ved hvert værelsesbytte gennemgås en tjekliste, så den enkelte elev ikke er ansvarlig for skader begået af andre.

Værelsesindretning:

Sengene må IKKE placeres under vinduet af hensyn til varmecirkulation og brandhensyn. Al inventar på værelset skal behandles med omtanke. Man er økonomisk ansvarlig for evt. skader.

Afrejse til weekend:

Hjemrejse til almindelig weekend foregår fredag efter kl. 15.15. Hvis man får fri før normal tid, skal man have rengjort sin del af værelset! Når begge værelseskammerater rejser hjem på weekend eller ferie, lukkes og slukkes for radiator, lys og vækkeur. Man lader sig skrive ud ved vagtlæreren inden man forlader skolen.

Søndag aften

Det er forældrenes ansvar at ringe til vagtlæreren søndag aften mellem 18 og 21, såfremt eleven ikke kommer søndag aften.

Fritagelse for undervisning:

Fritagelse for undervisning kan kun ske efter aftale mellem hjem og skole. Gælder det en enkelt dag, kan det aftales med kontaktlæreren. Gælder det mere end en dag samt fredage, skal det aftales med kontoret.

Lektielæsning:

Der er lektielæsning fra kl. 17.15-18.15. Eleven skal i hele det tidsrum være på eget værelse eller i lektiecafeen, lokale 2,3 eller 4. Der skal være arbejdsro. Der må ikke tages bad el. soves i stilletimen.

Tekøkken:

Elkedel, kaffemaskine og brødrister må kun benyttes i tekøkken. Ingen elektriske køkken apparater må benyttes på værelset. Enhver er ansvarlig for at rydde op efter sig.

Aftensamling og godnat:

Aftensang og forfriskning kl. 20.45. Man skal være på sit eget værelse kl. 22, herefter kommer lærerne rundt, tjekker oprydning og siger godnat. Senest kl. 22.30 ligger man i sin seng. Lyset slukkes kl. 23.00.

Haller:

Der skal benyttes indendørssko med såler, der ikke laver mærker. Ved boldspil skal nettene bag målet være trukket ud. Ingen sodavand og slik i hallerne. Se særlige regler for brug af springredskaber.

Cykel:

Cyklen skal være på den anviste plads i cykelskuret, og altid i køreklar stand. Husk lys i lygtetændingstiden. Når eleverne cykler på fælles ture, SKAL der benyttes cykelhjelm. Man låner ikke andres cykler uden tilladelse.

Alle elever skal hver dag holde sig ajour med dagsprogrammet på infoskærmen.

Der er altid en man kan snakke med – og det er bare trygt!
Mie – 10. klasse

DHE-image-holder

Vi er et stort fællesskab og klikker rigtig godt sammen.
Lasse – 10. klasse