Uddannelsesvejledningen på DHE

Det er vores mål at hjælpe vores elever med at træffe et selvstændigt og kvalificeret uddannelses- og erhvervsvalg med udgangspunkt i den enkeltes personlige interesser og kompetencer.

Alle elever tilbydes individuelle vejledningssamtaler, deltager i gruppevejledning og informeres om de forskellige erhvervsuddannelser og gymnasiale ungdomsuddannelser. Alle deltager i Ung-til-ung-vejledning og i en Karriereaften, hvor forældre fortæller om deres arbejde og uddannelse.

I praksis varetages uddannelsesvejledningen og tilmeldingen til www.optagelse.dk af Christina Skaanning, Lene Østergaard og Anne Lindholm, men på efterskolen afklares mange elever også i samtalerne med lærerne på godnat-runden, i de forskellige undervisningssituationer eller i skolens værksteder, hvor eleven måske har et ganske særligt talent eller et godt håndelag.

Alle elever i 10.klasse skal deltage i obligatorisk brobygning og udarbejde en Obligatorisk Selvvalgt Opgave, der handler om uddannelse og job. På DHE har vi ikke en praktikuge, så vi opfordrer vores elever til at søge erhvervspraktik i en skoleferie eller som et alternativ til skolens sprogrejse i foråret.

Gymnastikken bringer os sammen i et stort fællesskab
Sofie – 10.klasse