Tryk Enter for at søge eller ESC for at afslutte

“Hvorfor vælge


Du skal vælge DHE, hvis du har lyst til at være en del af et stort, kreativt og aktivt fællesskab – hvis du har lyst til at møde dig selv og andre i et forpligtende fællesskab. Det forpligtende fællesskab vil dig noget – og du vil forhåbentlig også noget med det.

Der er ingen, der bliver sig selv alene på toppen af et bjerg eller på en ordløs ø. På DHE ved vi, at alle mennesker er unikke, og at ingen af os er kommet til verden med en opskrift på, hvordan livet skal leves – men vores skoleform giver os rige muligheder for at blive klogere på tilværelsen og alle dens vildveje og mange muligheder. Sammen.

Helt konkret skal du derudover vælge DHE, hvis du har lyst til at blive klogere på og fordybe dig i et håndværk – i et af vores mange kreative linjefag, og hvis du samtidig har lyst til at dygtiggøre dig inden for gymnastikken såvel som de boglige fag. På DHE er der hele tiden en vekselvirkning mellem håndens og åndens arbejde – og kombinationen af disse to elementer er en væsentlig del af det fundament, vores skole står på.

På DHE er der plads til mangfoldighed. Du skal vælge DHE, hvis du har lyst til at opleve at blive fri i et mangfoldigt fællesskab – ikke fri til at gøre, som du alene vil og ønsker, men fri til i fællesskab at skabe en verden og et efterskoleår sammen med andre.

Alberte, 10. klasse, tidligere elev

Alberte tager 10. klasse på DHE, og har valgt billedkunst som sit linjefag. Vores lærer har virkelig styr på hvad de laver, og kan rykke os helt vildt, også selvom nogle ikke har rørt ved en pensel før. Skolen har nogle af landets bedste kreative værksteder, og vi kan altid bruge dem i fritiden med vennerne.
Så man er sammen med nogle der har de samme kreative interesser.

Lasse, 10. klasse, tidligere elev

Jeg har valgt DHE fordi det er en meget kreativ efterskole med rigtig mange valgmuligheder. Jeg har arbejdet med træ i første halvår, og har i det sidste halvår lavet streetart i Urban Art. Vi er et kæmpe stort fællesskab, og man kan møde nye mennesker man aldrig troede man ville møde, og så klikker man bare vildt godt med dem.

Mie, 10. klasse, tidligere elev

Mie går i 10. klasse på DHE, og har linjefaget Keramik. Min mor gik på DHE tilbage i 1992, og hun ville gerne vise mig skolen. Jeg faldt med det samme for den, og valgte at tage 10. klasse med billedkunst som linjefag første halvår og Keramik som linjefag andet halvår. Der er et stort fællesskab på DHE, og det gør at man altid har en lærer eller kammerat man kan henvende sig til – det giver tryghed.

Følg med: