Tryk Enter for at søge eller ESC for at afslutte

Keramisk Form

På Keramisk Form vil du opnå et alment kendskab til æstetik, kunsthåndværk, design og formsprog. Du vil ligeledes få et elementært og grundlæggende kendskab til de keramiske materialer, som f.eks. ler, stentøj og porcelæn, og deres mange muligheder.

Undervisningen tager udgangspunkt i materialekendskab og arbejdet med grundlæggende teknikker i forbindelse med formning, dekoration og færdiggørelse af keramik. Vi arbejder med teknikker som drejning, pladeteknik, modellering, porcelænsstøbning og glasering. Vi eksperimenterer endvidere med forskellige utraditionelle brændingsformer, f.eks. rakubrænding. Dekoration med lerfarver, oxyder og glasurer på henholdsvis lertøjsler, stentøj og porcelæn indgår også som et naturligt led i processen.

Vi er et stort fællesskab og klikker rigtig godt sammen.

Anna, 10. klasse

Gennem tegning og arbejdet med form styrker og dyrker vi det unikke formsprog, og ligeledes arbejder vi med ideudvikling og designprocesser, hvor du lærer at bruge din fantasi til at bearbejde og skabe dit eget personlige udtryk. Sideløbende med dette arbejder vi med glasurfremstilling og glasurforsøg, og eksperimenter med glasur og forskellige typer ler er en del af undervisningen.

Arbejdet med Keramisk Form vil bestå af henholdsvis fastlagte opgaver og frie, selvvalgte opgaver, hvor undervisningen vil være både individuel og fælles. Af forskellige emner kan nævnes kander, æsker, figurer, skulpturelle vaser, store fade og unika. For at vælge faget kræves der ikke nogen forkundskaber.

Følg med: